Biografia

La meva mare em va parir el 1973. Vaig créixer a una Cerdanyola on convivíem persones de diversos orígens i cultures. Semblava una barreja difícil, llavors, i ens va anar prou bé. No sabíem el que havia de venir, que espero que també anirà bé.

Vaig estudiar a l’escola concertada Montserrat on recordo veure els primers llibres de text en català i desitjar que un dia això esdevingués normal. El BUP i el COU els vaig cursar al que va acabar sent l’institut Forat del Vent, d’on van emigrar les “caracolas” i alguns amics per fer el Pere Calders en terrenys de la UAB. Una altra lliçó de diversitat en plena adolescència.

Per lliçó de vida i d’amistat la que em va donar l’Agrupament Escolta Pau Casals. Llibertat, responsabilitat i aprendre dels errors. Sovint diem els amics que som com som gràcies a aquella etapa de la nostra vida.

Estic llicenciat en Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Sona bé oi? Pompós potser. N’estic orgullós tot i que em va costar 15 anys, o potser precisament per això. El pas del temps revalora aquells estudis i en devalua la titulació. Va així això.

Sóc més de ciència que de fe. Millor que no parlem de religió si no tenim una mica de temps per endavant i més ganes de trobar-nos que de discutir. Sigui com sigui hi ha valors com la llibertat, la solidaritat o l’altruisme que donen sentit a la vida. Si més no per a mi.

Com l’ecologisme. No és un dogma o una creença sinó una perspectiva. Però estic íntimament convençut que les properes generacions ens maleiran les cendres per malbaratar el món on vivim, conscientment, i sabent que hi ha alternatives.

Estic casat, amb fills i hipoteca.

Sempre he treballat, millor o pitjor, amb més o menys fortuna.

He participat en diversos mitjans de comunicació local abans que tanquessin, i en alguns casos m’han deixat opinar. Encara em faig creus que el que penso li pugui interessar a algú. Ho considero un privilegi i una responsabilitat que m’agrada exercir tot i ser conscient que potser no sempre he estat a l’altura.

Actualment soc vocal de la PTP Promoció del Transport Públic pel Vallès Occidental, soci de la cooperativa Som Energia, membre del Col·lectiu REFEM el Centre Direccional, a més de donar suport o ser soci de diverses entitats com Celfosc, Som Mobilitat, Oncolliga, Associació Cerdanyola Via Verda (en procés de dissolució), ACOM, i altres causes (unes perdudes, altres no guanyades encara, i alguna exitosa). Tot això és molt enriquidor però no dona un duro i sí menja pa.

Les ganes de millorar tantes i tantes coses (entre elles la política) m’han portat a ser president de la secció local d’ERC a Cerdanyola on espero que, entre tots, puguem fer bona feina.

Aquí seguiré canalitzant la meva incontinència opinadora, per si a algú li interessa. També piulo a @alberturon.

Salut!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *