Ocells al terrat

Sempre m’han fet pena les gàbies d’ocells. Igual que sempre m’han atret els seus cants. Fins que en una visita al Cim d’Àligues de Sant Feliu de Codines vaig trobar una menjadora per a petits ocells com mallerengues, caderneres, verdets o pardals. Va ser posar-la amb una mica de gra i aparèixer el que crec que eren mallerengues. Amb l’emoció del moment les vaig espantar, però provaré de fotografiar a les properes visites.

abeuradorPerò… i l’aigua? Una bona forma d’atraure aquests amics a casa és donar-los beure. Però no és tant fàcil. Un plat a terra seria suficient però els gats també corren pels patis i es menjarien els meus hostes. Millor tenir l’abeurador penjat com la menjadora. Vaig pensar en fer servir la mateixa menjadora però el seu dissenyador (amb bon criteri) va preveure uns forats que deixen marxar l’aigua per evitar que la pluja o la rosada s’acumuli i faci malbé el gra. Idea descartada.

Ara bé, no hi ha res que una mica de material per reciclar i la saviesa popular no puguin suplir. Em va venir al cap uns abeuradors de terrissa per les gallines que anaven dosificant l’aigua a mida que les bèsties se la bevien (sense piles i sense wifi, us ho podeu creure?). No es podria fer una cosa semblant amb ampolles reciclades? Doncs ho he provat i pas a pas vindria a ser això:

He triat dues ampolles de gasosa de mig litre, que no pesin gaire ja que s’han de penjar. Les he agafat de paret llisa i recta, per poder encaixar-les una dins de l’altre. Cadascuna (plena) val 20 cèntims.IMG_20160416_165308

He tallat una ampolla deixant per un costat el vas i per l’altre l’embut. A l’embut li he fet un forat per un ganxo amb el que el penjaré, i l’he enganxat al cul de l’ampolla sencera que farà de dipòsit. IMG_20160416_171017

Al vas li he fet dues finestres deixant un parell de centímetres de fons al cul. Aquest vas és el que s’omple de l’aigua que baixa de l’ampolla.IMG_20160416_170722

Com que el vas entra a pressió, puc omplir l’ampolla, col·locar-hi el vas mentre l’ampolla està dreta i no es buida. En girar-ho el vas s’omple d’aigua a punt per que els ocells hi vinguin a beure i al mateix temps evita que l’ampolla cap per avall buidi tota ja que no hi deixa entrar aire mentre no es gasti l’aigua del vas.IMG_20160416_171532Simple, reciclat, baratíssim. Ocells a casa sense gàbies…

IMG_20160416_172119

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *