Escombraries a la bústia

Dissabte al matí. Les bústies de la comunitat, totes, amb un paperet que no ha acabat d’entrar. Un altre cop… si.andrius 1Miro els cotxes i tots tenen el mateix paperet al parabrisa. Alguns dos, un al davant i un altre al darrera. Com si així la publicitat fos el doble d’eficient. No pot ser… Doncs si.

andrius 2Efectivament, el terra comença a estar ple de papers que s’hi estaran tota la setmana fins que passin els escombriaires (bufadoraires ara ja). Em toca, doncs, recollir-ne uns quants i em consta que no soc l’únic que ho fa. Apa, a reciclar! Junt amb els de la bústia i els del parabrisa del cotxe. A reciclar si hi ha sort. Quantes tones d’aquest paper van directament al rebuig?

andrius 3Tot això seria penós si no fos il·legal. Però el cas és que a Cerdanyola es va prohibir aquestes pràctiques l’any 1997 (ja fa vint anys!). Concretament el cas que explico es peta directament la majoria dels articles de l’ordenança, concretament dels 2 al 8, i no incompleix el primer ja que és precisament la definició de publicitat directa. Durant una època em vaig dedicar a denunciar-ho mitjançant instàncies a la OAC. Crec que ho tornaré a fer.

Però si ho pensem bé és una estupidesa. Si demano que no em posin publicitat a la bústia, la que hi arriba serà mal rebuda. Ho han pensat això els repartidors? i els anunciants? Al final estan llençant diners per generar-se antipatia…

M’agradaria que passessin dues coses:

  1. publicitatnograciesQue l’Ajuntament em facilités una via ràpida i senzilla per denunciar aquestes infraccions. Crec que servidor, tot solet, augmentaria la recaptació per sancions, que bona falta li fa a les arques municipals.
  2. Que més veïns/es s’animessin a posar l’adhesiu rebutjant rebre publicitat a les seves busties. Estalviaríem paper i brutícia. El podeu demanar a la OAC és com aquest:

Un pensament a “Escombraries a la bústia

  1. Txell

    Gràcies per la informació! No sabia que existís aquest adhesiu, el demanaré. Com sempre, el teu blog és molt útil.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *