Vols 49 euros?

Aquesta setmana he comprat un mànec de dutxa nou. I que?

Doncs que suposadament estalvia aigua. I jo que ho he provat. Amb un pot, una bàscula i un cronòmetre he calculat els litres per minut que em donava la meva antiga dutxa (13 l/min) i els que “ruixa” la nova (7 l/min.). Per cert, la dutxa és perfectament agradable i no es troben a faltar els litres que s’estalvien. Prova superada.

Repeteixo, i que?

Home… doncs que estalviem 6 l/min. I que? …doncs que estalviem 57 litres per cada dutxa. I que? …doncs que si una persona s’hi dutxa cada dia S’ESTALVIA 15 M3 ANUALS.

D’acord, però això quants diners són?

Ni més ni menys que 49€ per cada persona que usi la dutxa. És a dir, si comptem l’estalvi al preu del tram de més de 36m3 (ja que és d’on estalviaré a la factura) i hi sumem els impostos que s’hi carreguen hem de considerar el preu per m3 a 3,29 euros. La resta són faves comptades.

Així doncs conclusions:

– el mànec de la dutxa s’amortitza immediatament, més o menys de pressa en funció de la gent que l’utilitzi. Després suposa un estalvi net a la factura de l’aigua.

– s’estalvia un 45% de principal consum d’aigua de casa (si no es té jardí)

– s’estalvia un 45% de l’energia necessària per escalfar l’aigua de dutxa (poca broma, l’aigua calenta sanitària és un dels principals consums energètics de casa)

– el preu de l’aigua continuarà pujant amb el les xifres d’estalvi i amortització aviat seran majors

– tot això sense comptar que l’aigua que estalviem és calenta pel que també estalviem l’energia d’escalfar-la

 

Voleu 49 euros? No se que espereu a canviar el mànec de dutxa.

 

PS. Gràcies als amics de la ferreteria Torre del Pi, que em responen dubtes i m’aguanten les pallisses sobre estalvi energètic i estalvi d’aigua.

2 pensaments a “Vols 49 euros?

  1. Albert Turon Autor de l'entrada

    Ja aviso que el post és del 2012. El preu de l’aigua ha pujat i, per tant, l’estalvi avui dia és superior.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *