Rentaplats bitèrmic

Qui vulgui saber per què és interessant un rentaplats bitèrmic que es miri el post de la rentadora bitèrmica. Recordeu que difícilment val la pena si no tenim plaques solars tèrmiques per donar-nos aigua calenta sanitària (quasi) gràtis.

El consum energètic és teòricament d’un 1% sobre el total de la llar al nostre entorn (recordeu que aquest percentatge és una mitjana que inclou les llars que no tenen rentaplats). A més, a diferència de la rentadora pràcticament tota l’energia es dedica a escalfar l’aigua. En aquest cas, encara que agafi l’aigua calenta sanitària a 40ºC o 50ºC probablement mantindrà un consum elèctric important per mantenir la temperatura durant tot el cicle de rentat.

derivacióVal la pena? Si tenim plaques solars tèrmiques si. Però encara val més la pena usar-lo bé, a plena càrrega, amb els plats escurats, amb rentats curts (eco), sabons apropiats i en tarifa vall.

Per tot això, és més difícil calcular l’estalvi respecte a un rentaplats convencional i ens haurem de limitar a fer els càlculs amb les dades que ens aporti el fabricant a l’etiqueta energètica i les instruccions.

Per cert, igual que amb la rentadora, va resultar que NO HI HAVIA PRESA D’AIGUA CALENTA pel rentaplats. Us passarà, però cap problema que no tingui solució per quatre xavos. Vaig posar una derivació com aquesta (no puc fer la foto a l’autèntica) a la presa d’aigua calenta de l’aixeta de la pica… un foradet al lateral de l’armari… i avall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *