Qui ens ha robat l’ecologisme?

Ara resulta que tots els partits són ecologistes i farceixen els discursos de natura verda i sostenibilitat blau cel. Diuen que és un èxit de l’ecologisme, que els seus valors s’han acceptat de manera “transversal”. De fet, alguns ho repeteixen com un mantra a veure si cola.

Però no, no tots. L’únic que s’ha estandaritzat són les paraules, però buides de contingut. Perquè si mirem els fets (“facta non verba”) descobrim el frau.

Han torpedinat les energies renovables amb l’excusa que estaven subvencionades però ens ha pujat el preu de l’energia com mai, omplint a rebentar costures les butxaques de l’oligopoli energètic.

El que calgui per fer AVE però les rodalies com fa trenta anys. Les mercaderies per camió com als anys setanta. Paguem tots autopistes deficitàries, grans obres i la renovació del parc de cotxes privats però ajudar transport públic és com si els arrenquessin un queixal.

A tot això vivim (i morim) en ciutats amb l’aire tòxic. Marxem a pagès? On? A la plana de Vic o a la Segarra on les aigües estan contaminades per purins? Que li preguntin als malalts de fibromialgia o sensibilitat química múltiple!

Residus? El més lògic seria treballar per generar-ne menys i així estalviar diners i recursos. Però espera, el negoci és bellugar la merda, no? Doncs res, bons contractes de recollida, ecoparcs i abocadors modèlics com l’Elena. Abocador que ara ens costarà un ronyó perquè resulta que no, que no era tant modèlic.

Seguim parlant de creixement urbanístic? D’estalvi energètic i d’aigua? De protecció dels espais verds? De biodiversitat? Ens han robat les paraules però els ecologistes seguim aquí, i en parirem de noves per tornar a denunciar els farsants de les paraules senyalant els fets que els delaten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *