Eficiència

He vist coses que els estalviadors no ens imaginaríem mai de la vida. He vist calefaccions enceses amb les finestres obertes un dissabte de gener a una escola pública. He vist fanals brillant en la foscor del bosc envoltats d’insectes encegats i agonitzant. He vist sistemes de reg automàtic engegats sota un diluvi de setembre. Tots aquests despropòsits es pagaran segur amb els impostos dels contribuents. És hora de canviar.

No soc un replicant, ni Cerdanyola és un Los Ángeles apocalíptic, d’acord. Però hi ha coses que fereixen la raó. Per què hem de malgastar uns recursos quan no ho necessitem? Pregunta que ve precedida per un inquietant, realment ho necessitem? A mi, aquesta actitud m’ha permès tenir les factures controlades. També he reduït el consum d’aigua i llum de la comunitat de veïns en un 40% (corrent el risc de que em facin president perpetu). Amics i coneguts em pregunten com estalviar a casa seva. Però surto al carrer i veig com es llencen els diners tot perjudicant el medi ambient.

No demano prescindir de serveis necessaris. Demano que la cosa pública es gestioni amb eficiència, perquè veig que a Cerdanyola es malbaraten recursos en plena crisi per pura ignorància, quan no desídia. No em sembla bé que passi a l’entorn domèstic o a l’empresa privada, però ho trobo indignant quan es gestiona el diner públic.

Publicat a Cerdanyola al Dia el 29/10/2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *